HOKEJ-MS: Klec praje Nemcom postup, ale bude fandiť Slovákom

30.04.2011 Celý región

Slovenský tenista Ivo KlecFoto: Ilustračné foto SITA/archív Iva Kleca BRATISLAVA 30. apríla (WEBNOVINY) - Slovenský tenista Ivo Klec má dlhodobo zázemie v Mníchove. V piatok si naživo vychutnal šokujúci triumf nemeckých hokejistov 2:0 nad Rusmi v otváracom zápase bratislavskej časti MS 2011.

"Na poslednú chvíľu mi kamarát ponúkol vstupenky. Počas môjho popoludňajšieho tréningu s Lukášom Lackom mi ich doniesol na kurt. Tak som ´Lukimu´ povedal, že musím končiť o štvrť hodiny skôr... Krátka sprcha a pár minút nato sme už s otcom sedeli za nemeckým brankárom. Bol to pekný zážitok vidieť ako nemecký tím bojoval, makal, bránil. Jasné, že sme sa tešili z jeho víťazstva. Večerný zápas slovenského mužstva sme už pozerali v televízii, lebo sme nezohnali lístky. Prvé zápasy bývajú ťažké. Bolo napínavé, či sa to podarí otočiť. Mali sme radosť, že áno," uviedol Ivo Klec pre agentúru SITA.

Tridsaťročný bývalý daviscupový reprezentant vníma z osobného hľadiska nedeľňajší duel v základnej A-skupine medzi Slovákmi a Nemcami ako derby, ale nepociťuje vnútorný zmätok: "Som si istý, že ja, moji rodičia i súrodenci jednoznačne budeme fandiť nášmu slovenskému tímu. Aj keď tomu nemeckému prajem postup zo skupiny a úspešný turnaj."

Klec je momentálne na 10 dní v SR, pripravuje sa na kvalifikáciu parížskeho grandslamového Roland Garros a budúci týždeň odohrá domácu extraligu družstiev za TK Ratufa Levice.
 

Vyberte región